Hoe hoog mag een schutting zijn?

Hoe hoog mag een schutting zijn? Het is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Bij Hekkenpoorten.nl helpen we je hier graag verder mee. De hoogte van de schutting hangt af van waar je deze wil plaatsen. Is dit vóór of achter je huis? Lees snel verder om te weten te komen hoe hoog een schutting op deze plekken mag zijn.

hout-beton-schuttingen

WIJ BEANTWOORDEN JE VRAAG: HOE HOOG MAG EEN SCHUTTING ZIJN?

Wanneer je een erfafscheiding wilt maken in de vorm van een schutting, hek of muur, mag dit achter je huis maximaal twee meter hoog zijn.

Vóór je huis is dit iets lager, namelijk maximaal een meter. Wil je een erfafscheiding maken in de vorm van bomen en/of heggen? Dan is er geen sprake van een maximale hoogte. Wel is het belangrijk om ze niet te dichtbij de erfgrens te plaatsen.

Een boom moet volgens de wet minimaal twee meter van de erfgrens af staan. Heggen en struiken moeten minimaal een halve meter van de erfgrens af staan.

Er zijn echter uitzonderingen; ga hierover met je gemeente in gesprek. 

BESTEL JE SCHUTTING BIJ ONS

Nu je weet hoe hoog een schutting mag zijn, ga je over naar het bepalen van welke schutting je wil kopen. Wij maken schuttingen van de beste kwaliteit, geheel op maat.

Gebruik onze bestelhulp om eenvoudig je favoriete schutting samen te stellen. Ga voor een schutting met hardhouten planken voor een natuurlijk effect of kies juist voor een moderne twist in je tuin door een stalen schutting te kopen.

Heb je nog vragen of advies nodig? Onze specialisten in Oosteind, vlakbij Oosterhout, staan voor je klaar.
Bel naar 085 – 013 86 86 of stuur een e-mail naar info@hekkenpoorten.nl.

Hekken & poorten bestelhulp

✅ Vind binnen 1 minuut jouw hek of poort!
✅ Beantwoord maximaal 5 vragen en wij tonen je de mogelijkheden.